sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Dundee, Stonehaven, Aberdeen

Lähdin taas tänäkin lauantaina International Societyn järjestämälle matkalle, tällä kertaa suuntana Dundee, Stonehaven ja Aberdeen. Pitkä päivä oli luvassa ja sainkin herätä jo puoli seitsemän aamulla että kerkeän bussiin, joka starttasi kahdeksalta yliopistolta. Yliopistolla tapasin sitten Aidan, Erasmus-opiskelijan Barcelonasta, jonka kanssa vietin päivän. Suurempi porukka meistä kuitenkin sitten muodostui joiden kanssa kierrettiin näissä paikoissa.

Matkaan päästiin ja ensimmäinen pysähdyspaikka oli Dundee. Se ei ollut mitenkään älyttömän iso kaupunki, vaikka neljänneksi isoin kaupunki onkin Skotlannissa. Tuli mieleen joku Kuopion kokoluokka, eli nähtävää siellä varmasti kyllä löytyy, mutta tuossa tunnin aikana ei me kauheasti keretty nähdä, vähän mitä nyt sitten kierreltiin. Söpöjä pingviinejä löydettiin ihan jonkin verran sekä myös muutama nätti rakennus.



Dundeesta kun lähdettiin matkattiin noin tunnin verran kunnes päästiin varmasti monen mielestä pääpaikkaan, joka oli siis Dunnottar Castle. Mielettömän kauniit maisemat oli täällä ja alun jäätymisen jälkeen oli ihan siedettävä keli vaikka tuulikin melko kovasti. Nämä maisemat ovat olleet monelle leffalle innoituksena tai jopa kuvauspaikkana, itselleni oli niistä tunnetuin Diney-Pixar leffa Brave. Puolentoista tunnin ajan kierreltiin ja katseltiin ja kuvattiin linnaa eri kuvakulmista.







Tämä oli sitä linnan ympärillä esiintyvää kivikkoa, minusta aika hauskan näköisiä oli kaikki nuo pyöreät kivet jotka muodosti korkeita seinämiä. Eroosiolla ollut varmaan jonkin verran tekemistä asiassa.





Viimenen pysähdyspaikka oli sitten Aberdeen. Siellä saatiin eniten aikaa kierrellä, kolme tuntia, mutta tässä vaiheessa oltiin kaikki sen verran nälkäisiä että ensimmäiseksi etsittiin ruokapaikka. Kun se oltiin löydetty, alettiin kierrellä kaupunkia. Aberdeen on hyvin harmaa kaupunki sillä suurin osa rakennuksista on tehty graniitista. Aberdeenissa onkin maailman toiseksi suurin graniittinen rakennus. Suhteellisen nätti kaupunki vaikka katukuva aika tasaisen harmaa olikin.




Päivän lopuksi mentiin vielä Aberdeenin hiekkarannalla käymään, siellä ei tosin kauaa viihdytty kun oli niin järkyttävä tuuli jo siinä vaiheessa. Myrskyä ne varoittelivatkin, mutta me päästiin sitä sitten pakoon Glasgowhun. Kahdeksan maissa illalla oltiin perillä Glasgowssa ja olin siinä vaiheessa jo aika tosi uupunut. Todella hieno reissu oli kuitenkin ja olen tyytyväinen että menin mukaan!


Loppuun voin vielä kertoa säätiedotuksia täältä etelästä, saatiin parin päivän ajan nauttia kauniista auringonpaisteesta ja lämpimistä keleistä, mutta tänään kyllä on tullut vettä ihan senkin edestä ja tuullut aika kovasti. Mutta helmikuuhan tässä vasta on ja kuitenkin jo keväästä haaveillaan. Tämänhetkinen veikkaus minulla on että maaliskuussa voisi alkaa tulla puita lehtiin. Saas nähdä olenko oikeassa.

Tässä siis vielä pari kuvaa aurinkoisesta Glasusta, jälkimmäisestä kuvasta sanon sen verran että nuo mummothan kauppaa noita lehtiä joka kulmassa ja mutkassa joka päivä, oli keli mikä tahansa. Hämmentävintä siinä on se, että myyntitaktiikka on jonkun epämääräisen kielen huutelemista ohikulkijoille.

Mutta Glasgow kyllä näytti heti hieman kauniimmalta kun keli oli hyvä. Toivottavasti nähdään aurinkoa nyt sitten useammin kesään päin mennessä.


1 kommentti: