lauantai 17. toukokuuta 2014

Lisää matkustelua

Vapun jälkeisenä lauantaina minulla oli sitten aamusta ensin Ranskan kulttuurin koe ja pikaisesti kotona käväistyäni lähdinkin sitten junalla Lontooseen tapaamaan kummini Ritan ja Jyrkin, jotka tulivat matkalle tänne etelään. He olivatkin sitten vuokranneet auton, jolla kerettiin ajella tosi paljon ympäriinsä ja nähdä monta paikkaa. Todella mukava reissu oli taas näin vaihteeksi.

Ensimmäinen yö vietettiin Lontoossa mutta siitä jatkettiin sitten pikimiten aamulla, ensimmäiseksi suuntana Oxford. Siellä kierreltiin vähän ympäriinsä ja yritettiin nähdä sitä yliopistoakin mutta tällä kertaa jäätiin sitten muurien ulkopuolelle vain katselemaan näkymiä.





Oxfordista jatkettiin matkaa suuntana Stonehenge, mutta ensin matkan varrella pysähdyttiin sitten Aveburyssa katsomassa näitä isoja kiviä vähän lähempää, kun niitä sinnekkin on pystyyn pellolle laitettu.  Aveburyssa nämä kivet ovat hirmuisen isossa ympyrässä, mutta tällä hetkellä suurin osa sen ympyrän kivistä on kaadettu ja viety pois. Huiman näköisiä ne kivet siellä silti on.









Tämän talon ovessa luki Teacher's Cottage.

Aveburysta ajettiin sitten Stonehengelle, mutta se oltiin jo sen illan ajaksi pistetty kiinni, joten mentiin yöksi Salisburyyn ja aamulla takaisin paremmalla onnella. Sitten päästiinkin näkemään vihdoin ja viimein tämä kuuluisa kivirykelmä.




Moni muu oli päättänyt lähteä kanssa katsomaan näitä kiviä.


No, Stonehengeltä otettiin sitten suunnaksi Wales, ensin Cardiff jossa syötiin ja oltiin vain pikaisesti, todettiin ettei se ollut erityisen kaunis kaupunki ainakaan niiltä osin mitä nähtiin ja jatkettiin matkaa Walesin etelärannikkoa myöten kylään nimeltä Tenby. Illalla kun sinne saavuttiin satoi ja oli muutenkin aika kurja keli, etsittiin sitten vain yöpaikka ja toivottiin että aamulla olisi parempi keli katsella ympäriinsä. Meidän toive toteutui ja nähtiin sitten miten viehättävä paikka Tenby oikeastaan olikaan.







Vähän aikaa kierreltyä jatkettiin matkaa ja seuraavaksi suunnattiin pohjoiseen päin aluksi mutkittelevia pikkuteitä myöten. Matkalla kuitenkin pysähdyttiin mm. tällä näköalapaikalla katsomassa vielä Walesin maaseutua.



Sinä päivänä päästiin sitten Chesterin kautta Lake Distictille asti. Illasta käveltiin vain vähän Windermeressä ja etsittiin yöpaikka.



Seuraavana päivänä satoi taas (UK osasi näyttää oman todellisen puolensa) joten lähdettiin vain ajelemaan Glasgowta kohti. Ajettiin kuitenkin pienempää tietä myöten Lake Districtin halki joten nähtiin kauniita maisemia siinä matkan varrella ennen kuin päädyttiin moottoritielle.


Glasuun päästyä käytiin katselemassa vähän kaupunkia, tultiin meille ja vietettiin rauhallista iltaa. Seuraavana aamuna käytiin katsomassa pikaisesti yliopistoa ja suunnattiin Edinburghiin. Siellä käveltiin vähän vanhaa kaupunkia ja sitten sanoinkin jo heipat Ritalle ja Jyrkille kun he suuntasivat takaisin Lontoota kohti, että kerkeäisivät lennolle, ja minä jäin sitten jo pohjoiseen kun siellä kerran oltiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti